Ukusni Gluten free quiche: Brz i jednostavan recept

Napravite prema našem receptu ukusni gluten free quiche - savršen je za doručak, ručak ili večeru. Donosimo vam tri recepta.
Ukusni Gluten free quiche Brz i jednostavan recept (1)

Ljubitelji zdrave hrane, imamo savršen recept za vas! Ovaj gluten free quiche je savršen za doručak, ručak ili večeru. Koristeći Gluten Free Mix iz @Tvornica_zdrave_hrane, lako možete pripremiti tri različita quichea koji će zadovoljiti svačiji ukus. U nastavku donosimo detaljan recept za savršeno prhko tijesto i tri različite ukusne varijante quichea.

Sastojci za Tijesto:

  • 750 g Gluten Free Mix brašna
  • 375 g mekog narezanog maslaca
  • 3 jaja
  • 3 velike žlice vrhnja za kuhanje
  • Sol, papar, muškatni oraščić

Priprema Tijesta:

  1. Miješanje: U velikoj posudi dobro promiješajte brašno, maslac, jaja, vrhnje, sol, papar i muškatni oraščić. Mijesite rukama dok smjesa ne postane homogena.
  2. Odmor: Smjesu stavite u frižider na najmanje 20 minuta.
  3. Priprema: Izvadite tijesto iz frižidera i rasporedite ga po namašćenom okruglom protvanu promjera cca 25 cm. Izbodite vilicom tijesto kako biste spriječili napuhavanje.
  4. Pečenje: Pecite tijesto na 180°C oko 20 minuta, a zatim ga izvadite iz pećnice.

Sastojci za Baznu Tekuću Smjesu:

  • 350 ml vrhnja za kuhanje
  • 2 jaja
  • Muškatni oraščić, sol, papar

Priprema Bazne Smjese:

  1. Miješanje: U posudi promiješajte vrhnje, jaja, muškatni oraščić, sol i papar dok ne dobijete jednoličnu smjesu.

Tri Različita Quichea:

1. Quiche Lorraine s Koprom:

  • 200 g naribanog ementalera
  • 400 g prženog hamburgera (slanina)
  • Svježi kopar, narezan u smjesu i kao ukras

Priprema:

  1. Rasporedite prženi hamburger po pečenom tijestu.
  2. Prelijte baznu smjesu preko hamburgera.
  3. Pospite naribani ementaler i svježi kopar.
  4. Pecite u pećnici na 200°C još 20 minuta.

2. Quiche s Karameliziranim Lukom, Smokvama i Fetom:

  • Karamelizirani crveni luk
  • Narezane smokve
  • Tvrda feta, narezana na kockice

Priprema:

  1. Rasporedite karamelizirani luk po pečenom tijestu.
  2. Prelijte baznu smjesu.
  3. Dodajte narezane smokve i fetu.
  4. Pecite na 200°C još 20 minuta, dodajući smokve zadnjih 10 minuta pečenja.

3. Quiche s Inćunima, Sušenim Pomidorama i Baby Špinatom:

  • 10 sitno narezanih inćuna
  • 2/3 teglice sušenih pomidora, sitno narezanih
  • Baby špinat, blanširan i nasjeckan
  • Svježa rikula, polovice cherry rajčica, i 4 cijela inćuna za ukras

Priprema:

  1. Rasporedite inćune, sušene pomidore i baby špinat po pečenom tijestu.
  2. Prelijte baznu smjesu.
  3. Pecite na 200°C još 20 minuta.
  4. Ukrasite svježom rikulom, cherry rajčicama i cijelim inćunima.

Zaključak

Ovaj jednostavan i ukusan recept za gluten free quiche omogućava vam da uživate u raznovrsnim okusima bez glutena. Bilo da volite klasični Quiche Lorraine, kombinaciju karameliziranog luka i smokvi, ili morske note s inćunima, svaki od ovih quichea će vas oduševiti.

Za dodatne zdrave recepte, pratite nas na blogu i društvenim mrežama. Želimo vam dobar tek i sretno kuhanje.